Artikler

Effektiv og nem søopmåling af havnen

- Produktnyheder

Flex-Survey.com tilbyder en nem søopmåling af dybder i havne og indsejlinger og sender data direkte til havnen

Flex-Survey
En Flex-Survey opmåling foregår med en PicoCAT og et MB-130 ekkolod samt Applanix RTKPOS-MV modtager.

Danmarks nemmeste søopmåling
Det er hvad firmaet Flex-Survey.com tilbyder, hvis man som havn gerne vil have en opmåling af vanddybderne hvert år eller hvert andet år.
Hvis man eksempelvis laver en fast aftale, kan firmaet således selv planlægge arbejdet og gøre det effektivt, fordi man kan undgå dårligt vejr og dermed få de bedste data.
”Flex-Survey er en lille, fleksibel og højt specialiseret virksomhed, der arbejder med hydrografisk søopmåling af høj kvalitet. Og for at gøre det nemt og hurtigt for havnene tilbyder vi en fleksibel abonnementsordning, hvor havnene eksempelvis en gang årligt får opmålt indsejlingen eller havnebassinet, alt efter ønske. Fordelen er, at havnene over en årrække kan skræddersy dybdedata til sine behov”, fortæller Rasmus Krogh, der er hydrografisk søopmåler og skibsfører.
Han har arbejdet i 10 år som uddannet hydrografisk opmåler for den danske marine (Søopmålingen/GeoDataStyrelsen) og Det Danske hydrografiske Kontor. Yderligere har han i et par år solgt maritimt udstyr, herunder godkendte hydrografiske opmålingssystemer, og i de sidste fem år har arbejdet været fokuseret på Flex-Survey.com, der blev startet i 2017.

Data vises i 3d
Med en aftale får havnen målinger i den høje internationale standard, IHO Special Order, og der foretages en opmåling af op til 25.000 kvm. ved minimum 5 meters dybde.
De indsamlede data sendes til havnen i en fil som man kan åbne og se på data i et gratis 3-D program.
”Der kan man se sine data i andre perspektiver, end man kan i et 2-dimensionelt pdf-kort. Denne fremvisning gør det overskueligt at se om et områdes dybder flugter med et søkort eller til fremvisning af data til bestyrelse, sejlere og andre der sætter pris på en anden visualisering, forklarer Rasmus Krogh, der understreger, at alle data tilhører havnen og at de ikke anvendes eller oplyses i anden sammenhæng.
Ved brug af flere data over en længere periode, kan man lave kort der viser forskellen i sandvandringen og man får meget tydeligt fremvist hvor problemerne i havnen er.

Rådgivning og undersøgelse
Har man en større opgave tilbydes også rådgivning til havnene, således man sikres at data bruges bedst muligt til at finde løsninger Ligeledes kan man undersøge efter objekter med en stor´hårdhedsgrad´og lave søkort over det. På denne måde kan man finde sten på havbunden og andre objekter som stålwire, muslingebanker men desværre også søgræsbanker.   

Tilbage